Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.gavalascretewines.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.gavalascretewines.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Ξενάγηση

Gavalas Wines

Ιστορία απο τη Κρήτη

Η ιστορία του Κτήματος Γαβαλά ξεκινάει το 1906, όταν φυτευτήκαν οι πρώτοι αμπελώνες από τον Εμμανουήλ Γαβαλά στον Βοριά Μονοφατσίου.
Το 2001 οι αμπελώνες εντάχθηκαν στο καθεστώς βιολογικής καλλιέργειας, με την πεποίθηση οτι τα βιολογικά προϊόντα προστατεύουν αφενός το περιβάλλον από μολύνσεις φυτοφαρμάκων και αφετέρου τον ίδιο τον καταναλωτή.
Το 2004 ιδρύθηκε ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο μέσα στους αμπελώνες.
Σήμερα, η έκταση που καλύπτει τους αμπελώνες του κτήματος φτάνει τα 300 στρέμματα.
Οι γηγενείς ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Βιδιανό, Βηλάνα, Μαλβαζία, Μοσχάτο Σπίνας, Κοτσιφάλι και Μαντηλάρι, ενώ οι διεθνείς είναι Sauvignon Blanc λευκές, Syrah και Cabernet Sauvignon ερυθρές. Όλοι οι αμπελώνες καλλιεργούνται με την μέθοδο της βιολογικής γεωργίας.
Το 2022 τα Λευκά και Ροζέ μας κρασιά έλαβαν την πιστοποίηση για Vegan.

Για κρατήσεις ή παραπάνω πληροφορίες πατήστε εδώ

1ο ΠΑΚΕΤΟ
Ξενάγηση:
Ξενάγηση και πληροφόρηση για τις κατεργασίες στους χώρους οινοποίησης, εμφιάλωσης και παλαίωσης των οίνων. Πληροφορίες για την καλλιέργεια των αμπελιών.
Γευσιγνωσία 4 ετικετών: ΒΗΛΑΝΑ, ΒΙΔΙΑΝΟ, ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ, ΜΑΝΤΗΛΑΡΙ
Συνοδεία κρασιών:
Γραβιέρα, ελιές Και κριτσίνια
Ωράριο ξεναγήσεων 11:00-12:00, 14:00-15:00
2ο ΠΑΚΕΤΟ
Ξενάγηση:
Ξενάγηση και πληροφόρηση για τις κατεργασίες στους χώρους οινοποίησης, εμφιάλωσης και παλαίωσης των οίνων. Έπειτα μεταφερόμαστε σε έναν υπερυψωμένο εξωτερικό χώρο όπου γύρω μας είναι οι αμπελώνες και πραγματοποιούμε εκεί την γευσιγνωσία.
Γευσιγνωσια 6 ετικετών:
ΒΗΛΑΝΑ, ΒΙΔΙΑΝΟ, ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ, ΜΑΝΤΗΛΑΡΙ, ΦΡΑΓΚΟΣΠΙΤΟ ΕΡΥΘΡΟ (Cabernet sauvignon-Syrah), ΦΡΑΓΚΟΣΠΙΤΟ ΛΕΥΚΟ(Μοσχάτο Σπίνας-Μαλβαζία)
Συνοδεία κρασιών:
Παραδοσιακές πίτες ,Γραβιέρα, ελιές, Αρνί σιγοψημένο κομμένο σε φέτες(σερβίρεται κρύο), πατάτες φούρνου και Κρητική σαλάτα
Κράτηση 2 ημέρες πριν. Έως 10 άτομα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ

Οι ποικιλίες των κόκκινων κρασιών μας είναι από Κοτσιφάλι, Syrah και Cabernet sauvignon. Πλούσια σε αρώματα με γεύσεις. Αποτελούν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ

ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ

Οι ποικιλίες των λευκών κρασιών μας είναι από Μοσχάτο Σπίνας, Sauvignon blanc και Μαλβαζία. Πλούσια σε αρώματα με γεύσεις. Αποτελούν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ

ΡΟΖΕ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ

Οι ποικιλίες των ροζέ κρασιών μας είναι από Κοτσιφάλι, Syrah και Cabernet sauvignon. Πλούσια σε αρώματα με γεύσεις. Αποτελούν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Τελευταία Νέα

Έκθεση κρασιού ΟιΝοτικά στην Αθήνα

08.11.2019

  • Η οινική Κρήτη ταξιδεύει στην Αθήνα και σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων! Σας περιμένουμε!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού!

01.11.2019

  • Την Κυριακή 10 Νοέμβρη, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το οινοποιείο μας θα παραμείνει κλειστό για το επισκέψιμο μας κοινό μέχρι την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Our winery will be closed untill Monday the 16th of September.

11.09.2019

  • Το οινοποιείο μας θα παραμείνει κλειστό για το επισκέψιμο μας κοινό στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου. Our winery will be closed on the 12th and 13th of September.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
COPYRIGHT © 2022 ΚΤΗΜΑ ΓΑΒΑΛΑ / ALL RIGHTS RESERVED.   Επικοινωνία